Coachen
met honden

Image

Therapiehond Dylan

Dit is Dylan. Als pup begonnen we samen met de opleiding tot therapiehond. Dylan heeft ook een belangrijke plek in mijn praktijk als co-coach. Hij heeft een troostend en ontspannend effect op mensen en de omgeving. Bij een familieopstelling neemt Dylan zelf een plek in als representant. Dit heeft een absolute meerwaarde. Hij werkt als een spiegel en signaleert vaak wat er speelt. Hierdoor worden mensen zich eerder bewust van wat er speelt.

Therapiehond bij dementie

In de dementiezorg is het effect van Dylan als therapiehond bekend. Wat er dan gebeurt is onbeschrijfelijk. Dylan kan mensen bereiken die zo diep in een dementie zitten, waardoor er weer contact ontstaat. Mensen die vastzitten in emoties komen weer tot rust en ontspannen door de invloed van Dylan.

Image
Image

Teamcoaching Bultersmekke Assistancedogs BMA

Als instructeur teamcoaching begeleid ik cursisten van BMA in de thuissituatie die zelf hun eigen hond (pup) opleiden tot officiële assistentiehond. Een assistentiehond stimuleert de zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid die nodig is om het leven te leven. Het maakt dat mensen beter kunnen meedraaien met de samenleving en de omgeving. Mensen met een lichamelijke beperking, epilepsie, problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied en mensen met een bijzondere ontwikkeling zoals Autisme hebben veel baat bij een assistentiehond. Meer informatie vind je op Bultersmekke.

Teamcoaching eigenaar en hond

Heb je het gevoel dat er een blokkade is tussen jou en je hond? Bewustwording van eigen gedrag en het effect op de hond, levert vaak meer begrip en inzicht op. Samen ontdekken we hoe je het contact en de samenwerking tussen jou en je hond kunt verbeteren. Denk hierbij aan de omgang met je hond als huisdier, of de hond waarmee je (jacht)sport uitoefent.

Image

Ervaringen

Dit zeggen een aantal anderen over mijn begeleiding.

Ans Smit en LoekaHet onmogelijke mogelijk maken.. Zo hebben wij Hiske ervaren als teamcoach. Een positief vrolijk mens die goed luistert en kijkt .. meedenkt ..de uitdaging samen met je aangaat .. om jou met je hond het beste team te laten vormen. Ze heeft humor en is creatief én heeft geduld.. speelt goed in op de beperking die er is en met kleine stapjes sla je samen met je hond en Hiske de weg in op naar een zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk Leven! De oefeningen werden uitgeschreven..er volgde een feedback op je evaluaties of je ingestuurde filmpje er werd dus ook gecoacht op afstand . Áltijd was er gelegenheid om je vragen te stellen. Een betere teamcoach hadden wij ons niet kunnen wensen.