Over mij

Tijdens mijn wandeling heb ik vele bochten mogen nemen. Ik heb stilgestaan, stappen gezet en vele sprintjes getrokken. Ik ben door dalen gegaan en heb op bergen gestaan. Achterom kijkend zie ik waarlangs ik ben gegaan en besef ik dat al deze momenten mij hebben gebracht tot het punt waar ik nu ben gekomen. De ontmoetingen op je levenspad - ontmoetingen met mensen, gebeurtenissen, ziekte, donker en licht – zijn je wegwijzers. Het zijn ook de momenten die je bewust maken en vooruit helpen. Ook al tuur je soms in het donker en heb je geen flauw benul waartoe de situatie leidt. Het kan dan helpen om een tijdje samen te lopen met iemand die naast je levenspad een licht schijnt op wat je tegenkomt. Weet je even niet meer welke richting je op wilt? Ik wandel graag een stukje met je mee.

Kennismaken met
Hiske Muller

‘Je levenspad in je eigen tempo lopen’, dat is wat ik je wil meegeven en ook zelf in het leven heb ervaren. De signalen van het leven leren verstaan is niet altijd eenvoudig. Soms moeten we letterlijk worden stilgezet, niet meer weten welke richting op te gaan, om terug te komen bij onszelf.

Van zorg naar eigen praktijk

Ik heb het aan den lijve ondervonden toen ik tijdens mijn loopbaan in de gezondheidszorg te maken kreeg met ernstige fysieke klachten. Begonnen als verzorgende om vervolgens door te groeien als maatschappelijk werker, manager en indicatieadviseur. Het revalidatieproces was ook het startpunt voor het opzetten van een praktijk in begeleiding. Ik heb mij gespecialiseerd in verlieskunde, oplossingsgericht begeleiden en familieopstellingen (systemisch werk). Daarnaast ben ik opgeleid tot NLP-trainer.

Image

Coaching en begeleiding

Met een volle gereedschapskist aan (zelf)compassie, (levens)ervaring, kennis, methoden en technieken, startte ik in 2002 mijn praktijk voor Verliesbegeleiding, Coaching en Training. Mijn gereedschapskist is onder meer gevuld met tools, kennis en ervaring van NLP, systemisch werk, oplossingsgericht werken, Chronische stressklachten (Burn-out) en ervaringsgericht coachen. Ook mijn hond Dylan heeft een belangrijke rol in mijn praktijk. Hij is opgeleid tot therapiehond en heeft al prachtige resultaten bereikt bij cliënten. Ik bied ondersteuning bij uiteenlopende levensvragen. Hierbij ben ik begonnen in de begeleiding van eerste, tweede en derde generatie oorlogsslachtoffers. Zo heb ik ruime ervaring in het begeleiden van mensen uit voormalig Nederland-Indië met een kampverleden. Ook verliesbegeleiding is een belangrijk onderdeel in het coachen van mensen die thema’s hebben rondom het verlies van een dierbare, gezondheid, werk, vrijheid. 


Logo libelle

Mijn logo is een libelle. Dit is ontstaan doordat de libelle al zolang ik mij kan herinneren bij me komt zitten. Op mijn schouder of boek als ik in de natuur zit. Een libelle staat voor speelsheid, verandering, geluk, welvaart en harmonie. Woorden die passen bij mij. In mijn begeleiding zoek ik de verdieping met ruimte voor humor en speelsheid. Luchtige diepgang zou je het ook kunnen noemen. Hierbij bied ik veel ruimte voor alles wat zich aandient.

“Mensen waarderen mijn rust, betrokkenheid, humor en creativiteit in de begeleiding. Samen werken we op een gelijkwaardige en positieve manier aan je toekomst.”