Coaching en
begeleiding

Bewust worden, ervaren en veranderen; dat zijn de stappen die voorbijkomen in een begeleidingstraject. Wat is het waar je tegen aanloopt op jouw levenspad? Je wordt je bewust van de oorzaak van belemmerend gedrag en patronen die steeds weer voorbijkomen. In het traject werken we samen oplossings- en toekomstgericht, waardoor de veranderingen ontstaan die bij je huidige leven passen. Het traject is daarmee praktisch en vanuit positieve energie.

 

Van aanpassen naar eigen keuzes

Ben je ook iemand die geneigd is om zich aan te passen, waardoor je eigen behoeftes en wensen onvoldoende aan bot komen? Ik begeleid je om in contact te komen met de unieke persoon die jij bent. Je wordt je bewust van jouw kwaliteiten en hoe jij je leven wilt vormgeven. Vanuit innerlijke kracht en intuïtie kun je er zijn voor de ander zonder dat dit ten koste gaat van jezelf. Leven vanuit je kracht is gezond voor jou én voor de omgeving.

“Stoppen met het eeuwige ‘moeten’? Taal heeft een grote invloed op hoe we onszelf vastzetten. Inzicht in de communicatie met jezelf en de ander is de eerste stap in het loslaten van belemmerende overtuigingen en patronen.”

Image

Omgaan met hoogsensitiviteit

Ondervind je last van hoogsensitiviteit? Een last die gecreëerd wordt door een samenleving die vooral draait op presteren en doelen stellen. De druk om mee te draaien in deze dagelijkse hectiek kan daardoor flink toenemen. Zonde! Want hooggevoeligheid is een prachtige eigenschap. Samen onderzoeken we de kwaliteiten die bij jou horen, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken in het leven.

“Hoe zou het zijn als je jouw leven kunt inrichten op basis van hoe jij dat wilt?”


Verliesbegeleiding

In het leven ontmoeten we allerlei vormen van verlies. Denk aan verlies van een dierbare, gezondheid, vrijheid, werk, verblijfplaats etc. Soms kan onverwerkt verlies ervoor zorgen dat het leven niet meer geleefd wordt. Zoals Manu Keirse, rouwdeskundige en klinisch psycholoog, zegt: ‘Levend verlies is als een schaduw. Soms is het achter je, soms opzij, soms loop je nietsvermoedend een hoek om en valt het over je heen.” Professionele hulp helpt bij het rouwproces om het verlies te verwerken. Je leert hoe om te gaan met het gemis, waardoor je het een plek kunt geven in je leven. Omgaan met verlies is het vinden van de balans tussen de confrontatie en weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.

 

“Het is niet te voorkomen dat vogels van droefheid landen op onze schouders, wél te voorkomen dat zij nesten bouwen in ons haar”. – Chinees gezegde.

Ervaringen

Dit zeggen een aantal anderen over mijn begeleiding.

“Als de nood het hoogst is, is de hulp nabij”. Fijne gesprekken in een ontspannen sfeer, waarbij je geheel jezelf kunt zijn. Zonder dat je het gevoel hebt een “toneelstukje” op te voeren, krijg je door verschillende oefeningen snel inzicht in bepaalde patronen. En juist het inzicht helpt je dan weer verder. Praten met Hiske is ontzettend fijn en bevrijdend. Haar warmte, betrokkenheid en professionaliteit hebben mij ontzettend geholpen.
Hiske is een ontzettend warme, integere en hartelijke vrouw, die heel goed kan luisteren en precies aanvoelt wat je nodig hebt. Ze verstaat de kunst om op een rustige en subtiele manier dingen duidelijk te maken als dat nodig is. Dit doet ze op zo'n treffende manier dat het echt binnenkomt en handvatten geeft om mee verder te kunnen. Al bij de ontvangst in haar prachtige huis voel je je thuis: ze laat je kiezen waar je gaat zitten, binnen of buiten op de prachtige veranda, en dit zegt al veel over jezelf. Hiske staat naast je ipv als hulpverlener te doen alsof ze alles weet. Ze laat je in je waarde, je hebt echt het gevoel dat je alles mag vertellen, alsof je bij een goede vriendin zit. Hiske is echt en puur, laat zichzelf ook zien en dat helpt dingen verduidelijken. Ik gun iedereen een hulpverlener als Hiske en ben heel blij dat ik de stap heb gezet om hulp te vragen bij haar!