Stress en
Burn-out coaching

Begeleiding bij - het voorkomen van - een burn-out

Je hoofd maakt overuren. Je voelt je moe en de druk om te presteren neemt toe. Het resultaat is dat je nog harder gaat werken en steeds minder effectief wordt. Je trapt nog wat harder op het gaspedaal, wordt prikkelbaar en het lukt je niet meer om te concentreren. Laat staan om te voelen.

“Stel eens dat je werkelijk contact maakt met je gevoel. Wat zou je gevoel jou dan willen vertellen?”

Image

Begrijpen en herkennen

Steeds meer mensen ervaren klachten die ontstaan door langdurige overbelasting, zoals vermoeidheid, stress, overspanning en burn-out. Dit put je uit en ontregelt je stress- en immuunsysteem. Als opgeleid burn-out coach begeleid ik je bij het herstellen en - preventief - voorkomen van een burn-out. Centraal staat het terugdraaien en herstellen van (ziek)makende effecten van chronische stress. Hierbij werken we op drie niveaus; lichaam, psyche en gedrag. Je leert de taal van je lichaam te verstaan, de invloed van je gedachten te herkennen en hoe je de vertaalslag maakt naar concreet gedrag.


Vitaliteit

Welke invloed heeft je huidige gedrag op het ervaren van stress? Samen bekijken we welke praktische aanpassingen je kunt integreren in je huidige leefstijl om stressklachten te verminderen. Denk aan de balans tussen werk-privé, de invloed van social media, bereikbaar zijn, ruimte voor ontspanning. Ook je energieniveau is een belangrijk meetinstrument in het bepalen van de te nemen stappen. Wat heb jij nodig om balans te vinden? We leggen hierbij de verbinding tussen hoofd en gevoel. Hierbij maak ik de koppeling met het systemische werk. Naast het aanpakken van de symptomen, krijg je inzicht in de bron waardoor de klachten mogelijk zijn ontstaan. Overtuigingen, het familiesysteem en onbewuste patronen hebben hier vaak invloed op. Je ervaart welke veranderingen zorgen voor nieuwe wegen en mogelijkheden.

Symptomen van een burn-out

Het herkennen van de eerste signalen van een burn-out helpen je om tijdig een stap terug te doen. Ervaar jij…

  • problemen met in slaap komen of doorslapen.
  • meer piekeren.
  • prikkelbaar zijn.
  • concentratieproblemen.
  • nog harder werken en minder doen.
  • onrust in het lichaam.
  • meer emotioneel.
  • minder in contact met gevoelens.

 

Door bewustwording, zelfinzicht, ontspanningsoefeningen en praktische aanpassingen in het dagelijks leven kijken we wat voor jou helpend is in het herstelproces. Ervaar jij meerdere symptomen van een burn-out? Of heb je al gas terug moeten doen en zoek je een weg naar herstel?

Image